arrow Tražite rješenje za vašu industriju ili imate tehnički problem kojeg trebamo rješiti?

Komercijalno hlađenje za trgovine

Tržište rashladne opreme u EU počelo se drastično mijenjati zbog europske regulative koja ograničava upotrebu freona u tehnici hlađenja.

Najveći utjecaj regulative osjetit će korisnici rashladnih sustava u prehrambenom lancu koji čine najvažniji sektori u Hrvatskoj – sektor proizvodnje hrane i pića, sektor trgovine i sektor ugostiteljstva.

U navedenim sektorima rashladni sustavi čine neizostavni dio bez kojeg je nemoguće poslovati. Većina uređaja i opreme koji su se do sad upotrebljavali za rashladne sustave više se neće moći stavljati na tržište. Preciznije, od početka  2020. postaju zabranjene radne tvari (freoni) koje imaju potencijal globalnog zatopljenja (GWP) veći od 2500 (npr. radna tvar R404A koja se najčešće koristi u sustavima hlađenja u maloprodajnim trgovinama različitih formata).

MB Frigo Grupa osmislila je i razvila ekološke rashladne jedinice ArctiCO2 s radnom tvari CO2 kako bi korisniku osigurali pouzdano i dugoročno rješenje za kvalitetno hlađenje rashladnih komora i vitrina uz prosječno smanjenje troškova energije do čak 40% na godišnjoj razini.

Koristeći ekološku tehnologiju s radnom tvari CO2 smanjuje se emisija stakleničkih plinova koji izrazito utječu na globalno zatopljenje te osigurava rad prema pravilima regulative Europske unije (F-Gas).

MB Frigo Grupa proizvodi i ugrađuje energetski efikasnu rashladnu opremu svih veličina i namjena koje se u potpunosti mogu prilagoditi zahtjevima korisnika.

Arcticell modularne rashladne komore 

Zbog jedinstvenog spoja panela bravicama dobiva se kompaktna rashladna komora koja omogućuje maksimalnu toplinsku izolaciju. Upotrjebljeni materijali sukladni su najvišim EU standardima, po pitanju koeficijenata prolaza topline.

Modularne rashladne vitrine 

Mogu se dimenzijama prilagoditi svakom prostoru. Sadrže sustav protiv zamagljivanja prednjeg stakla te posebnu rasvjetu koja ističe boju svježeg mesa. Upotreba kvalitetnih materijala garancija je produljenog životnog vijeka i lakog održavanja opreme.