arrow Tražite rješenje za vašu industriju ili imate tehnički problem kojeg trebamo rješiti?

Cjelokupno rješenje s rashladnim sustavom za preradu mesa

Inženjerski tim MB Frigo Grupe osmislio je i izradio rashladni sustav za novu klaonicu i pogon za preradu i proizvodnju mesa i mesnih prerađevina.

Inženjerski tim MB Frigo Grupe osmislio je i izradio rashladni sustav za novu klaonicu i pogon za preradu i proizvodnju mesa i mesnih prerađevina.

Rashladni sustav sastoji se multikompresorske jedinice prirodne radne tvari CO2 sa Bitzer poluhermetičkim kompresorima (5 kompresora za MT režim rada i 2 paralelna kompresora) za plus režim rada, te kondenzacijske jedinice ArctiCO2 (radna tvar CO2) za minus režim rada sačinjenog od dvostupanjskog poluhermetičkog kompresora Dorin

Promes Cvanciger - prerada mesa

Prošle je godine tvrtka ušla u mjeru 4.2.1. ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede te su pokrenuti projekti vrijedni šest milijuna kuna. 

Na primjer, zamijenili su freone, plinove za hlađenje, s CO2, tako da su se prilagodili novim propisima koji su trebali stupiti na snagu 2025., ali sada je rok produžen. Kupili su i nekoliko dostavnih električnih vozila, a kad se otvori neki natječaj, svakako će ih nabaviti još nekoliko. ... Tekst i slike preuzete su s portala Lider

Tehnički detalji

Rashladna oprema: CO2 rashladni sustav  
Primjena: rashladni sustav nove klaonice i prerade mesa
Kapacitet: 49 kW plus režim/5kW minus režim
Industrija: mesna i mesoprerađivačka industrija
Investitor: Promes Cvanciger d.o.o.
Lokacija: Sisak
Godina: 2022