Güntner simpozij 2017

Güntner simpozij 2017

Projekti tim MB Frigo Grupe iz odjela Izvođenje projekata hlađenja sudjelovali su na jednom od značajnih događanja na tržištu rashladne tehnike u Europi – Güntner simpozij 2017.

Simpozij je započeo s govorom dr. Ulf Merbolda, bivši astronaut i diplomirani fizičar. Sa svojim fascinantnim izvješćem o znanstvenim eksperimentima u svemiru uveo je posjetitelje u ostale teme simpozija.

Simpozij je popraćen s temama o inovativnim rješenjima u rashladnoj tehnici – izmjenjivači topline, zračni kondenzatori i isparivači za klimatizacijsku i rashladnu primjenu. Naglasak je bio na rashladnim instalacijama s CO2. Projektni tim MB Frigo Grupe nedavno je u pustio u rad jednu od većih instalacija s CO2 u Hrvatskoj i regiji te su svoje bogato iskustvo podijelili s kolegama iz drugih zemalja.

Güntner simpozij 2017 održava se svake dvije godine i svake godine predstavlja središte međunarodne publike u području rashladne tehnike. Ukupno je sudjelovalo 323 sudionika iz 50 zemalja.

Njemačka kompanija Hans Güntner proizvodi izmjenjivače topline, zračne kondenzatore i isparivače za klimatizacijsku i rashladnu primjenu. Njihovi proizvodi obuhvaćaju široku paletu modela za primjenu s HFC rashladnim sredstvima, amonijakom, glikolom i CO2.

Poduzeće je osnovano 30-ih godina prošlog stoljeća i jedan je od predvodnika je u svojoj domeni što se tiče tehničkih i tehnoloških inovacija te kvalitete proizvoda te se može dičiti brojnim instalacijama svojih proizvoda širom svijeta.